De laatste jaren is er behoorlijk wat aandacht geweest voor opleiden in het kleinschalig specialistisch vakmanschap. Via SOS Vakmanschap (2012-2015) en het Meld-en expertisepunt Specialistisch vakmanschap van SBB (2015-heden) hebben kleine beroepsgroepen een aanspreekpunt, waar ze terecht kunnen met hun vragen over het opzetten en behoud van hun opleidingen.
Tegelijkertijd blijken kleine branches en beroepsgroepen nog steeds veel moeite te hebben om (aanvullende) financiering te vinden voor projecten en activiteiten, die voor hun ontwikkeling en positie van cruciaal belang zijn. Bijvoorbeeld waar het gaat om de relatie met het scholenveld of verwachte arbeidsmarktontwikkelingen.
Stichting Klein en Uniek Specialistisch Vakmanschap (KUSV) biedt beroepsgroepen uit deze sector een subsidiemogelijkheid (in cofinanciering, max.€7500) voor kleine projecten rondom vakmanschap: laagdrempelig, inhoudelijk en concreet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een arbeidsmarktonderzoek, een haalbaarheidsonderzoek naar een meestertitel of promotie van de beroepsgroep.
De resultaten van de gefinancierde projecten worden gepubliceerd op de website van KUSV , zodat ook anderen zich kunnen laten inspireren om het kleinschalig en uniek vakmanschap op een hoger plan te brengen!
Kortom:
-Wil u een project uitvoeren om het vakmanschap op een hoger plan te brengen?
-Heeft u onvoldoende financieringsmogelijkheden?
-Ga voor de mogelijkheden en voor voorbeelden naar www.kusv.nl
-Of neem contact op met Rozemarijn van Deelen (programmaleider) via info@kusv
Samen brengen we klein en uniek vakmanschap op een hoger plan!
Voorbeelden van uitgevoerde projecten met subsidie van Stichting KUSV:
- Ontwikkelen meestertitel Keramisten
- Uitvoeren arbeidsmarktonderzoek Goud- en Zilversmeden
- Ontwikkelen lesmateriaal Smeden
- Uitvoeren werkveldonderzoek Meestercoupeurs
- Uitvoeren haalbaarheidsonderzoek stages voor Erfgoedhoveniers